update again.

nu ar vintern snart har. forsta frosten i morse. brrr. 2 grader bara.
det ar sa knasigt, forra helgen var det 20 grader och man red i t-shirt. om vaderguden bara kunde bestamma sig.
 
jobbet rullar pa. idag har dock vart bade bra och daligt.
jatte trakigt, Cardino, 13ariga hingsten, Bastis GP hast, aker tillbaka till sin agare, Olexandr Onischenko. Ukraina. Sugigt varre. Enda riktigt bra hasten i stallet for tillfallet.

bra.. hoppade Bazuro och Chelesio (Bastis andra GP hast). bada var riktigt bra.
 
hoppade bara fram over ett hinder, som bade var racke och oxer.
sen ordentlig bana, med trekombination och massa linjer. ungefar 125-130. Bazuro var riktigt bra, vi satte pa bakskydd, bara for att fa honom att "Shapea" sig lite over hindrena och borja anvanda kroppen. funkade faktiskt over forvantan.

han ska hoppa L och M pa sondag i Vechta. Hoppas verkligen att han ar tillbaka till gamla Bazzeman da.
 
Chelesio. Jag vet inte hur jag kan vara sa lyckligt lottad. Ska fa tavla han i helgen ocksa, det var bara tva veckor sen han hoppade 150 GP med Basti. Samma klasser som med Bazuro.

Han har en helt enorm galopp, man maste rida med bara ett lite stod med benen for han blir riktigt skarp. och nar man tror att han har ett jattelangt avstand till hindret sa maste man vara iskall och vanta, for da hoppar han som bast. det var inte helt latt, man vill garna rida lite for mycket framat.
Men hoppade banan tva ganger och andra gangen satt det mesta riktigt bra.

Maste tanka pa att efter hindrena sitta i sadeln och folja, istallet for att ta tillbaka pa en gang.
Da har jag alltid problem nar jag kommer till hindret, maste alltid rida pa ett framat lage for det finns ingen galopp for nagot annat, men nar jag foljer sa kan jag reglera och aven komma nara eller langt ifran utan att det paverkar hasten, for den ar da tillrackligt stark och bra galopp for att kunna hoppa. Och skulle den da riva sa lar den sen nagot av det istallet for nar det inte finns nagon galopp och dom river, det blir bara en ond cirkel.
Bara basic info, men sant som man maste nota pa. Gareth sa att det ar min svaga link, sa det ar bara att jobba pa.

Annars ganska lugnt.
Helgen var dock riktigt bra!

Var till Hannover. Hoppningarna var bra, Basti hade 2 ner i stora rundan i lordags kvall, men en bra runda.
Michael Whitaker var dar ocksa, tillsammans med FIONN MCSHARRY. Det var guld att traffa henne!
Aven jattetrevligt att traffa Michael igen, han verkade glad och se mig och var faktiskt pratglad.
Partade till 5.30, da var tiden redan tillbaka dragen. Riktigt bra var det, alla var goa och glada. Det var Sannas fodelsedag och dansade natten lang. Grymt!

Drog hem med Basti nasta morgon, red lite och vilade. Sen pa sondags kvallen sa var det avskedsfest for Jens.
Vart inte sa jattesent. Det var en koksfest pa garden. En bruten arm, ett brutet ben och slagsmal mellan polacker och ungerska manniskor. Handelserikt. Tydligen precis som en koksfest alltid ar.

Nu ar det dags att kurra upp sig under tacket, ar dodstrott och maste tanka pa skonhets somnen.
Godnatt



:)

Ja, annu en vecka.
det rullar pa, hastarna ar ganska fina. Hoppade igenom Dzingizs Kan lite med Gareth haromdagen, och han var helt fantastiskt. Fick bara hoppa en runda for det var klockrent, han vantade och vart inge dragig alls. Amazing!
Califax hoppade daremot ordentligt, Klappi hann namligen dyka upp.
"Why are you protecting and helping him the whole time? Let him make the mistakes and then perhaps he will learn something from it"

Valdigt sant.
Hade en bra helg, lite shopping i Vechta lordag eftermiddag, sen vart det Rulle och studentparty pa kvallen, hemma vid 5, drog direkt till stallet, flatade tva at Basti och sen hem och sova. Sova, sova, sova.

Lite frukost vid 11, sen sova igen till 2.30, lite lunch, sen hem till mig och sova vidare. Vaknade kl 7. Drog pa middag med Jade, Marjolaine, Vicky och Aymeric.
Chill sunday!

Denna vecka tavlar jag Bazuro torsdag och fredag.
A + L klass torsdag och bara en L klass pa fredag. Forhoppningsvis sa har "bootcampen" med Gareth hjalpt.

Dienst i helgen, sa jobbar fullt ut.
Patrick fyller ar, sa det ska firas ordentligt, party blir det i Damme pa lordag.

Nasta helg ska vi till Hannover och kolla stora hoppningar, ska bli riktigt kul.
nu ar det dags och sla igen sina bla.
night

yes man!

jobbet ar battre an ever.
 
nytt upplagg pa garden. varje tranare har 4 ryttare + deras assistance riders som dom hjalper med markarbete och hoppning. och med varan lycka sa fick vi Gareth. han ar helt klart den basta. Enbart for att jag ar pa Bastis lista, massa PSI hastar.

Andra goda nyheter. 2 stycken har jag.

Ni vet hur jag sa att Klappi tyckte att jag och Califax var perfect match, well, han har kommit till varan lista for mig att rida och hoppa infor auktionen. Plus att jag fick Dzingizs Kan ocksa, som min egna. Jag ar den forsta assistance rider som far PSI hastar. Det ar helt sjukt.

och... wait for it.... jag ar ledig en hel vecka over jul. 20-27. helt fantastiskt :)
 
annars.. jobbet rullar pa som vanligt, tillvaron ar lite smatrakig. gymmar pa bra ialf.
hanger med och hjalper basti pa tavling i helgen igen, ska visa nya tjejen, Kim, hon ar bara 18, hur det gar till och sa. sen ar det forhoppningsvis tavling nasta helg. men det samsta ar ju att tva av mina tre tavlingsvanner har bytt lista i och med denna forandring. men Bazuro ska ju ialf hoppa. battre an inget!
 
nu ar det dusch och sen sangen som vantar.
tscuss

update.

internet har inte riktigt vart igang. sa skont att vara med i omvarlden igen.
 
tavlade i onsdags, lordags och sondags. gick helt ok.
 
Bazuro var nolla i alla sina klasser, hoppade bast i slutet av veckan. Sista L klassen sa var han fantastisk, hoppade som aldrig forr. Gjorde som Tobi sa och satte i ett pelham. Bam! Hur bra som helst.
 
Carasano var inte bra i onsdags. Jattespand och allmant en idiot. Tva stop och tva ner. Men Nicole (tranaren) sa att det var egentligen for tidigt for honom att aka pa tavling. Fick ga med honom i tva timmar for att han inte star pa lastbilen, och det fanns inga lediga boxar pa tavlingen. Riktigt as.s

Calato. Han ar ju som han ar. Helt ok. Var 3a i L klassen pa sondagen och sen hade han 4 ner i M* klassen. Tva var mitt fel, inte riktigt klar pa ettan och sen kom jag lite i botten pa en oxer, men han har gor inte ett jota for att hjalpa till.


Annars rullar det pa. Jess kom och halsade pa i helgen, alltid mysigt. Vi var pa Klattes auktions party pa lordags kvallen, uuuh, var inte hemma forran 5.30 pa morgonen. Kunder vid 9. Fint.

Annars ar det ok. Trakiga dagar, regnar och ruskar.
Hoppade med Klaphake tisdag och onsdag.

Dzingizs Kan. Har aldrig hoppat han forut, och han har inte hoppat sen bundeschampionatet i slutet av augusti.
Men han ar PSI hast. Hoppade fram och tillbaka over ett racke och en oxer, upp till 1,40-1,45. Gick ratt bra, var tvungen att gora halt efter och rygga, for han var sa starkt och springig.
Sen sa var det dags for bana. Den lag sakert pa 1,35-1,40. Det gick val sadar, bade hast och jag var ringrostiga. Sag mig totalt blank pa en oxer igenom kurvan, och sen kom vi tokigt in i kominationen en gang. Men onsdagen var mycket battre, satte pa ett annat bett och da vart det mycket lattare att rida med en battre galopp.

Califax. En av avelshingstarna. Det ar egentligen Julia Becker som rider den, men hon gick omkull med en unghingst pa morgonen och har ridforbud i en vecka. Sa Klappi tyckte att det var en toppenide att jag skulle hoppa den. Men faktiskt sa gick det riktigt bra! :) Hittade knapparna pa en gang och hoppade ungefar samma hojd som med Dzingizs Kan. Klappi tyckte det var en perfect match.

Caracas. Man har ju verkligen blivit slangd "in the deep end". Har inte hoppat nagon av hastarna och sa blir det tre stycken och mycket hoppa. Men man ska inte klaga. Caracas var som en liten ferrari. Hur lattriden som helst, borjade med martingal, men han vart lite for djup med den sa tog av den och hoppade tva rundor pa 1,40. Kandes som en riktigt bra avslutning.

Har hjalpt Basti i Rulle men hingstarna. Alla har hoppat fint och kvalat till respektive finaler.
Behover inte aka med i helgen dock, sa ar ledig, ska bli sa skont. Maste bara till stallet och flata djuren men det gar fort.

Nu ikvall har jag varit valdigt ambitios. Var klar i stallet vid 8, drog pa mig gymklader och drog pa en springtur med Vicky. En halvtimme var vi ute. Battre an ingenting. Igar kvall var jag till gymmet och korde tva varv pa cirkeltraningen.
Imorn ska jag skaffa telefon och sen blir det zymba kl 3. Woop!

Nu ar det dock sangen som star pa schemat. Sa godnatt.

RSS 2.0